Despre mine

E atât de greu câteodată să definim cine suntem. Asta trebuie să fie o pagină despre mine, dar ce să spun oare aici?

Cine sunt? De unde vin? Ce caut aici? Încotro mă îndrept? Iată niște întrebări la care nici cu gândul nu gândeam acum câțiva ani buni. Dar, la un moment dat, ceva s-a schimbat în mine și am început să caut.

Să caut și mai ales să caut pe mine, să încerc să mă regăsesc. Să alung tot zgomotul de fundal din mintea mea și să reușesc să mă ascult pe mine.

Și apoi, odată ce aș fi reușit să mă ascult pe mine, să mă și înțeleg, aș fi ajuns să mă accept și să mă iubesc.

Mi-a fost greu. Greu mi-a fost și să-mi dau seama care voce din capul meu este a mea și care e vocea celorlalți. La fel de greu mi-a fost și să mă judec eu pe mine cu aceeași măsură cu care îi judecam pe ceilalți. Apoi să nu mai judec pe nimeni. Să mă deschid, să înțeleg, să accept, să empatizez. Cu mine. Și să mă iubesc sincer, cu adevărat, mereu. În momentele bune și în momentele mai puțin bune. Apoi, a venit de la sine să-i iubesc și pe cei din jurul meu.

Mă simt foarte norocoasă că am ajuns în punctul în care sunt acum și că pot fi un exemplu de pozitivism și iubire pentru copiii mei. Mă simt norocoasă că am avut ocazia să deschid o nouă etapă în viața mea. Și mă simt norocoasă că am reușit să fac ce-mi place.

Și aș vrea să ofer mai departe. Să ofer o părticică din ce știu, o părticică de bunătate, de înțelegere, de acceptare. Iubire.

Asta este povestea pe lung. Pe scurt:

Sunt Diana Vijulie, soție și mamă a doi copii, consilier pentru dezvoltare personală și instructor de Parenting Pozitiv și mă bucur tare mult să vă cunosc.